Jyväskylä on the Move

Jyväskylä on vireä monipuolisen liikunnan ja hyvinvoinnin kaupunki, jossa järjestetään vuosittain yli 5 000 tapahtumaa. Arkkitehti Alvar Aallon pääkaupungissa tarjotaan vieraille luontoelämyksiä keskellä kaupunkia, ajatuksia herättävää kulttuuria ja virkistävää liikettä, joka jättää jäljen – jokaiseen omanlaisensa.

Jyväskylässä asuu 140 000 tyytyväistä asukasta ja vuosittain väkiluku kasvaa lähes 1 500 uudella jyväskyläläisellä. Tänne halutaan tulla asumaan, viihtymään, opiskelemaan ja liikkumaan. Muuttohalukkuudessa olemme Suomen toiseksi halutuin kaupunki.

Opiskelijoita meillä riittää, sillä joka kolmas vastaantuleva on opiskelija tai koululainen. Heidän ansiostaan kaupunki pysyy vireänä ja nuorekkaana. Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulun monipuolinen koulutustarjonta puolestaan takaavat, että osaavaa työvoimaa löytyy nyt ja jatkossa. Laadukasta lukio- ja ammattikoulutusta tarjoaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä.

Jyväskyläläisille liikunta ja luonto ovat tärkeitä. Aivan kaupungin keskustasta alkavat kauniit järvenrantareitit suorastaan kutsuvat pyöräilemään, lenkkeilemään ja nauttimaan puhtaasta ilmasta. Uusien lähiliikuntapaikkojen rakentamisessa otetaan huomioon niin lasten, aikuisten kuin vanhustenkin tarpeet. Meillä ei myöskään pelätä haasteita, olipa sitten kyse Suomen suurimman ulkokuntosalin rakentamisesta Rantaraitille tai Pohjoismaiden monipuolisimman sisäliikuntakeskuksen rakentamisesta Hippokselle. Uudenaikaiset tilat yhdistyvät ylivoimaiseen liikunnan ja huippu-urheilun osaamiseen ja luovat erinomaiset edellytykset myös liiketoiminnan kasvulle. Hankkeen myötä Jyväskylä ottaa entistä vahvemmin paikkansa maan johtavana liikuntakaupunkina.

Jyväskylän talous kasvaa selvästi muuta Suomea nopeammin. Liikevaihdon ja työllisyyden kasvua on jokaisella toimialalla. Osaajille löytyy työtä ja mahdollisuuksia.
Jump right in!

Tutustu Jyväskylään! >