Haastattelussa: Aku Partanen

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava kävelijä Aku Partanen pisti viime kesänä pari Suomen ennätystä uuteen uskoon ja edusti maatamme EM-Berliinissä. Otimme selvää mitä miehelle kuuluu näin marraskuisena pakkaspäivänä.

 

Tervehdys Aku! Mitä kuuluu kävelijän talveen näin marraskuussa?

Tervehdys! Alkusyksystä sairastelin jonkin verran ja nielurisani leikattiin. Toivuin leikkauksesta hyvin ja olen päässyt jo hyvin treenien makuun. Treeniohjelmassa on ollut paljon lihaskuntoa ja mäkitreenejä. Kävelyn määrä on ollut toistaiseksi maltillinen. Olen innostunut uudesta treenikaudesta ja odotan jo kovasti talven leirejä.

Kävelit viime vuonna pari uutta SE-aikaa ja muutenki kausi oli melko onnistunut, miten summaisit viime kesää?

Viime kausi toi selvän kehitysharppauksen. Kun ominaisuudet kehittyivät ja pysyin terveenä mahdollisti se monella matkalla ennätysparannuksia. Kausi oli napakymppi arvokisaa lukuunottamatta. Kuitenkin arvokisa analysoitiin tarkkaan tulevia kisoja silmälläpitäen. Kausi antoi herkulliset lähtöasetelmat seuraavaan kauteen. Löydettiin paljon oikeanlaisia uusia ideoita harjoitteluun ja tekniikkaan. Ne olivat myös kehitystä selittäviä tekijöitä. 

Millaista on kävelijän talviharjoittelu?

Harjoittelen paljon juoksumatolla ja hallissa kotimaassa. Paljon olen myös leireillä mm. Espanjassa, Etelä-Afrikassa ja Italiassa. Palauttavia lenkkejä pystyy tekemään ulkonakin mutta halli on ainoa paikka, jossa onnistuu tehoharjoitukset. Halli on harjoituksellisesti välttämätön talvella. 

Kalevan Kisat kilpaillaan kesällä 2019 kotikaupungissasi Lappeenrannassa. Millä fiiliksin lähdet taistelemaan SM-mitaleista kotikentällesi?

 Nautin kovasti kilpailemisesta Lappeenrannassa ja se on urheilijalle hieno mahdollisuus. Uskon että yleisössä on paljon tuttuja ja ystäviä. Toivottavasti mahdollisimman moni tulee kannustamaan meitä vihreitä. Ensimmäiset Kalevan kisani olivat juuri Lappeenrannassa 2007. Muistan että tunnelma oli hieno ja Lappeenrantalainen yleisö kannusti hyvin lummilaisia. 

Mikä on tavoite ensi kesän Kalevan Kisoissa?

Lähden puolustamaan mestaruutta ja hakemaan hyvää tulosta. Uskon että nopea reitti ja lappeenrantalaisen yleisön tuki mahdollistaa meille kävelijöille hienon kisan.  

Mitä terveisiä lähetät Lappeenrantalaisille?

 Mukavaa joulun odotusta kaikille.  Nähdään kesän Kalevan kisoissa.

 

Jaa tämä artikkeli: