KALEVAN KISAT 1926

Neljännen kerran Suomen mestaruuksista kilpailtiin 1926 nyt jo kuuluisalla Pyynikin urheilukentällä. Edellisistä Tampereella järjestetyistä Kalevan kisoista oli ehtinyt vierähtää jo yhdeksän vuotta, pienen ynnälaskun jälkeen Pyrintö oli näin ensi kerran isäntäseura itsenäisessä Suomessa.

Pyynikin urheilukenttä oli saanut 1922 katetun pääkatsomon, joka töröttää edelleen samassa muotissa. Sateen suojassa sai hienoja kamppailuja seurata lähes tuhat ykkösiinsä pukeutuneita. Myös kenttäkin oli somistettu juhla-asuun.
Jotain uuttakin sai kuulla molempina päivinä 6-7000 katsojaa:
-Ensimmäistä kertaa Suomessa kokeiltiin kuulutuksessa ”kovapuhujaa”, lienee kovaäänislaitteet. Äänentoisto toimi mainiosti ja kilpailujen nautittavuus saatiin yleisölle melkeinpä täydelliseksi. Noin osapuilleen lukee Pyrinnön 50-vuotishistoriassa.
Kilpailut olivat kovatasoiset ja nimekkäitä urheilijoita oli paljon. Suurin kaikista oli turkulainen Paavo Nurmi, joka tyylitteli vitosen mestariksi. Pyrinnön olympiavoittaja Ville Tuulos oli kolmiloikan kakkonen, tuleva kymmenottelun o-kisojen voittaja Paavo Yrjölä otti 14,5 metrin kuulakaarellaan SM-kultaa.

Hyvä tietokilpailukysymys: isä ja hänen poikansa ovat voittaneet Suomen mestaruuden kuulantyönnössä, ketkä?