KALEVAN KISAT 1930

Pyrintö järjesti jo 1920-luvulla vuosittain kolme, neljä kansallista kilpailua, ainakin yhdet tasokkaat kansainväliset. Syystäkin Pyrintö oli luotettavan kisajärjestäjän maineessa. Siksi ei ollut yllätys, että seura sai 1930 järjestää Kalevan kisat jo viidennen kerran.
Edelleen kunniatehtävä otettiin vakavasti. Jo keväällä asetettiin toimikunta laatimaan suunnitelmia kilpailujen ”arvonmukaiseksi hoitamiseksi”.
Kilpailut pidettiin Pyynikin urheilukentällä, jonka juoksuradan pituus oli tiettävästi sama kuin tänä päivänäkin eli 350 metriä.
Kahden päivän ruljanssi onnistui tuloksellisesti ja taloudellisesti enemmän kuin erinomaisesti. Noin 200 urheilijan valiojoukko tarjosi nauttivat Kalevan kisat täydelle katsomolle, yhteensä n. 8500 katselijaa.
Kilpailujen kovin tähti oli kympillä mestaruuteen juossut P.Nurmi Tur.UL. Keihästä pisimmälle nakkasi Pyrinnön kasvatti Matti Järvinen edustaen nyt VU:ta.
Harri Larva juoksi ykköseksi 800 metrillä. Pyrinnön Aki Järvisen voittoaika 400 metrillä oli niinkin kova kuin 49,4.
HIFK:n B. Sjöstedt aitoi 110 metriä ajassa 15,2 (ennätys 14,4).
Helsingin Kisa-Veikot pokkasi Kalevan Maljan jo 11. kerran. Seura on voittanut maljan yli 50 kertaa. Sen kärkipaikka tulee uhatuksi aikaisintaan 2050-luvulla!