KALEVAN KISAT 1934

Vain neljän vuoden tauon jälkeen Pyrintö isännöi taas Kalevan kisoja. Sen ajan ”Töykkä” keksi markkinoida tapahtumaa Kalevan maljan 25-vuotisjuhlakisoina.
Yli 8000 ”henkeä” sai olla näkemässä, kun 12 kultamitalimiestä marssi kentälle ministeri Urho Kekkosen johdolla. Vastaavaa (12 o-voittajaa) juhlamarssia ei tiettävästi järjestetä elokuussa Ratinassa!

Näissä kilpailuissa oli erikoista ohjelmavihkonen, johon oli ”merkitty aika milloin kunkin kilpailulajin oli määrä alkaa”. Tämä oli kilpailijoille suurena helpotuksena tietäessään etukäteen lajin alkamisaika.
Kun jo lauantaina oli 4000 maksanutta katselijaa, yhteensä 12000 maksanutta, se oli silloiselle ”Hakaselle” palkkapäivä.

Kympin mestaruuteen juoksi Ilmari Salminen, joka juhli pari vuotta myöhemmin Berliinissä. Matti Järvisen keihäs lensi 72,47. moukarin voitti kuulan olympiavoittaja Ville Pörhölä. Aidatun 400 metrillä maalinauhan katkaisi Aki Järvinen, joka kiri kakkoseksi ensimmäisissä EM-kilpailuissa
HKV oli tutun ylivoimainen Kalevan maljassa. Isäntäseura jätettiin sijalle viisi. ”Pyrinnön kärkimiehillä oli veto poissa ja reservit olivat vielä liian nuoria.