KALEVAN KISAT 1947

Sotavuodet olivat takana ja Suomea rakennettiin yhdessä, myös urheilussa. Perustettu yhteistoimintavaliokunta oli vuodesta 1947 alkaen tärkeässä roolissa.

Tähän asti Pyrintö oli ainoa järjestäjätaho Tampeereella pidetyissä Kalevan kisoissa. Tahti muuttui ja viimeisen kerran Pyynikillä pidettyjen kilpailujen järjestelyistä vastasi toisena Tampereen Kisatoverit (TKT).

”Ennen sotia ei kukaan olisi osannut edes kuvitella, että sellainenkin aika on edessä, jolloin TKT ja Pyrintö olisivat läheisiä yhteistyökumppaneita”. Näin on präntätty TKT:n 75-vuotiseen historiaan. Toki yhteiselo takasi kisoille kaupungin tuenkin.

Kotiyleisön ehdoton suosikki oli Pyrinnön Pentti Siltaloppi, joka juoksi voittoon kahdella matkalla, 1500 metriä ajassa 3.51,8 ja ylivoimaisesti estejuoksun ajalla 9.12,0.

Sain kunnia tuntea Siltalopin, jonka seurassa ei aika tullut pitkäksi. Hän oli lähellä olympiamitalia 1948 Lontoossa, mutta kastui tyystin vesihaudassa ja vielä viimeisellä kierroksella. ”Mikään ei enempää voinut harmittaa kuin se, kun kolmaskin ruotsalainen meni ohitseni!”

Tasaisen korkeuskilpailun voitti silloin Pietarsaaren Intoa edustanut Kuuno Honkonen, joka ainakin Tampereen suunnassa muistetaan SKDL:n kansanedustajana.

Kisojen yhteydessä vihittiin Pyrinnön käyttöön Pinsiön maja. Seuran puheenjohtaja Kalle Kaihari oli ratkaiseva lenkki maja-projektissa. SUL:n puheenjohtaja Urho Kekkonen oli luonnollisesti mukana juhlassa.

Pyrintö oli seuroista ykkönen ja Kalevan malja tuli näin ainakin vuodeksi Tampereelle.