Kalevan kisat 2019 -pääsihteerin tervehdys

Kalevan kisat Lappeenrannan Kimpisellä

Suomen suurin ja historiallisin yleisurheilutapahtuma, Kalevan kisat järjestetään kesällä 2019 viidettä kertaa Lappeenrannan Kimpisellä. Aikaisemmat Kalevan kisat siellä on järjestetty vuosina 1962, 1980, 1997 ja 2007. Kisa-areena, legendaarinen Kimpisen kenttä täyttää vuonna 2019 80 vuotta. Historiansa aikana siitä on tullut kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettu areena, jossa on järjestetty lukuisia kovan tason kilpailuja.

Lappeenrannan Urheilu-Miehet on tunnettu yleisurheilukilpailujen järjestäjä. Kokenut toimitsijajoukkomme on ollut järjestämässä myös viime vuosina useita merkittäviä kansallisia ja kansainvälisiä kisoja. Valmistelut Kalevan kisoja varten on aloitettu ja Kimpisen kisa-areenaa ollaan ehostamassa kisakuntoon vastaanottamaan maamme kärkiyleisurheilijat kamppailemaan Suomen mestaruuksista 1.-4.8.2019. Lappeenrannan Kalevan kisat ovat järjestyksessään 112., joten takana on todella pitkä kisahistoria. Tämän urheilutradition vaaliminen on meille kunnia-asia.

IAAF:n uuden rankingjärjestelmän perusteella valitaan jatkossa urheilijat MM- ja Olympiakisoihin. Kalevan kisojen painoarvo rankingjärjestelmässä kasvaa merkittävästi, sillä jo ensi kesänä maan mestaruuskilpailuissa tehdyt tulokset ja sijoitukset ovat kilpailukategoriassa korkealla ajatellen Dohan MM-kisoja ja vuoden 2020 Tokion Olympiakisoja.

Haluamme tarjota yleisölle kesäisen tapahtuman, jossa yleisurheilun ystävät viihtyvät. Kimpisen sininen mondo-pinnoite on peräisin vuodelta 2007. Se on viime kesänä suoritettujen teknisten mittausten mukaan säilyttänyt jousto-ominaisuutensa hyvin. Kimpisen kenttäennätykset ovat kovaa kansainvälistä tasoa. Toivottavasti Kalevan kisoissa ensi kesänä joku kenttäennätys rikotaan.

Yhteistyökumppaneille Kalevan kisojen näyttämö on paras paikka saada näkyvyyttä kesän seuratuimmassa urheilutapahtumassa. Televisio lähettää kisoista yli 10 tuntia lähetystä. Television katsojamäärien arvellaan nousevan yli kahteen miljoonaan. Paras kisatunnelma saavutetaan kuitenkin Kimpisellä, jonne odotamme kisojen aikana yli 20 000 vierasta.

Mikäli Kalevan kisat kiinnostaa yhteistyökumppanin tai vapaaehtoistyön näkökulmasta, ota yhteyttä! Sivuiltamme löytyy linkki mm. vapaaehtoistoimintaan ilmoittautumiseen. Arvoisat yleisurheilijat ja yleisurheilun ystävät – tervetuloa Kimpiselle Kalevan kisoihin 2019!

Mauri Auvinen

Kalevan kisat 2019 pääsihteeri

Jaa tämä artikkeli: