Kalevan kisojen aikana Harjun stadionilla käytetään vain uusiutuvaa energiaa

Jyväskylässä 19.-22.7. järjestettävissä Kalevan kisoissa pyritään kaikissa valinnoissa huomioimaan vastuullisuus ja ekologisuus. Tapahtuman aikana käytetty sähkö on EKOenergia-merkittyä uusiutuvaa energiaa, jonka tuotantomuotona on suomalainen vesivoima.

Sähkön alkuperätakuiden avulla sähkön alkuperä varmennetaan tuotetuksi täysmääräisesti uusiutuvilla energialähteillä ilman suoria hiilidioksidipäästöjä. Suomen luonnonsuojeluliiton tukema EKOenergia-merkki osoittaa edelläkävijyyttä ympäristöasioissa, sillä sähkö on kokonaisvaltaisen kestävästi tuotettua. Suomen luonnonsuojeluliiton ja yli 40 muun ympäristöjärjestön tiukat kestävyyskriteerit takaavat, että uusiutuvan energiantuotannon ilmasto- ja ympäristövaikutukset jäävät mahdollisimman pieniksi.

Kalevan kisojen yhteistyökumppani, jyväskyläläinen Enegia on yksi pohjoismaiden johtavista, riippumattomista, energia-alan-asiantuntijaorganisaatioista. Enegia tarjoaa sähkön alkuperätakuiden varmentamisen lisäksi työkaluja myös energiankulutuksen seurantaan ja energiatehokkuuden parantamiseen.

Ympäristövastuullisuus toimii kannustavana esimerkkinä kaikille organisaatioille, jotka haluavat kehittää toimintaansa entistä tehokkaammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi. Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan edistää energiatehokkuutta ja ottaa ympäristöasiat huomioon. 

Lisätietoja Enegiasta: https://www.enegia.com/fi/

Lisätietoja EKOenergiasta: https://www.ekoenergy.org/fi/

Jaa tämä artikkeli: