Nähdään ensi vuonna Lappeenrannassa, Suomen ilmastopääkaupungissa

Hyvät urheilijat, kisayleisö ja median edustajat. Toivotan teidät kaikki sydämellisesti tervetulleiksi Lappeenrantaan ja Kimpisen kentälle ensi kesän 2019 Kalevan kisoihin.

On suuri kunnia päästä isännöimään Lappeenrannan Urheilu-Miesten kanssa yhtä maamme merkittävimmistä kilpailuista. Lappeenranta on Suomessa hyvin tunnettu urheilukaupunki. Kalevan kisat ja sadat muut eri lajien urheilutapahtumat, turnaukset ja sarjapelit tuovat kaupunkiimme matkailijoita ja urheilun harrastajia. Liikunta- ja urheilumatkailu vankistaa asemaamme urheilukaupunkina ja edistää samalla elinvoimaisuuttamme.

Lappeenrannan liikuntapalvelujen ja ohjattujen, terveyttä edistävien liikuntaryhmien määrä ja liikuntaolosuhteet ovat kehittyneet merkittävästi viime vuosina. Haluamme, että jokaisella asukkaalla olisi yksi kodin ulkopuolinen harrastus. Järjestämme erilaisille ja eri-ikäisille asiakasryhmille ohjattua liikuntaa yli 100 erilaisessa liikuntaryhmässä eri puolilla kaupunkia. Kaupunki tarjoaa myös muun muassa maksuttomia eri lajien liikuntamahdollisuuksia sellaisille lapsille ja nuorille, jotka eivät halua harrastaa liikuntaa seuroissa. Lisäksi jokaiseen kouluumme saadaan syksyllä 2018 liikunnanohjaaja aktivoimaan koululaisia.

Investoimme jatkuvasti liikuntapaikkojen peruskorjauksiin, uudistuksiin ja parannuksiin, jotta voimme ylläpitää laajaa liikuntapaikkaverkostoa kaupunkialueella. Työtä tehdään yhteistyössä monien kolmannen sektorin yhteisöjen ja seurojen kanssa. Kimpisen urheilukenttää peruskorjataan ja parannetaan niin, että Kalevan kisoissa urheilijoilla ja yleisöllä olisi kisojen arvoiset olosuhteet.

Suomalaiset ja kansainväliset opiskelijat ovat olennainen osa lappeenrantalaisuutta ja pirteää kaupunkikuvaamme. Yliopisto- ja matkailukaupunkimme saa voimansa aktiivisten ihmisten lisäksi vihreästä energiasta. Lappeenranta on Suomen ilmastopääkaupunki, joka on täynnä uutta energiaa, rohkeaa ajattelua ja kansainvälistä osaamista. Olemme uusiutuvan energian ja puhtaan ympäristön pioneeri. Uskomme, että vihreä, kestävä tulevaisuus syntyy uskaltamalla, tekemällä ja yhteen hiilettömyyteen puhaltamalla.

Toivotan urheilijoille menestystä kisoihin ja yleisölle jännittävää kisatapahtumaa. Nähdään ensi vuonna Saimaan rannalla, Lappeenrannassa.

Kimmo Jarva,
Lappeenrannan kaupunginjohtaja