Keski-Suomen urheilussa ja liikunnassa on osaamista, näyttöjä ja kykyjä

Jyväskylän Kalevan kisojen arvovaltainen noin 30-henkinen kunniatoimikunta kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa hotelli Versoon 28.11. Keskustelua käytiin mm. yleisurheilun tilasta yleisesti, Keski-Suomen menestyksestä sekä tulevien Kalevan kisojen uudentyyppisestä tapahtumakonseptista, perinteitä unohtamatta.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto toi esiin Keski-Suomen kohentuneen työllisyystilanteen sekä Jyväskylän aseman koko Suomen liikuntapääkaupunkina.

“Jyväskylästä löytyy maan ykkösosaaminen urheilussa ja liikunnassa. Täällä ovat Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus, Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta sekä urheiluliiketoimintaan erikoistunut ammattikorkeakoulutus. Lisäksi liikuntamahdollisuudet ovat huippuluokkaa ja ne paranevat entisestään, kun Hippokselle valmistuu 20 eri lajin uudet liikuntapaikat”, Koivisto sanoi.

Tulevissa Kalevan kisoissa halutaan Jyväskylän ohella tuoda esiin muitakin Keski-Suomen kuntia, joista löytyy myös lahjakkaita urheilijalupauksia. Esimerkiksi Saarijärven Pullistusta edustavan Joonas Rinteen tapaisten nuorten tähtien toivotaan houkuttelevan Harjulle myös oman kylän tyttöjen ja poikien edesottamuksia seuraavaa yleisöä.

Myös Suomen urheiluliiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä toi esiin pienten kuntien urheiluseurojen merkityksen.

“Vaikka kaupungistuminen muuttaakin yhteiskuntaamme, Suomessa on edelleen vahva urheiluseurojen verkosto. Aina välillä sitä pääsee pitämään juhlapuheita Pielaveden kaltaisissa pienissä kunnissa, joista tulee kansainvälisen tason urheilijoita. Näissä kunnissa urheiluseuroilla on edelleen vahva merkitys kuntalaisille.”

Kunniatoimikunnan puheenjohtajan Antti Meron mukaan toimikunta on perinteinen tapa antaa taustatukea tapahtuman järjestämiselle.

“Se kokoaa yleisurheilun ystäviä ja yhteiskunnan vaikuttajia keskustelemaan perinteisen liikuntamuodon tilasta Suomessa ja maailmalla. Yleisurheiluhan on perusliikuntamuoto kaikkeen liikkumiseen ja urheiluun. Perusliikunta on tärkeää erityisesti kaikille lapsille ja nuorille” Kalevan kisojen kunniatoimikunta kokoontuu seuraava kerran huhtikuussa.

Jaa tämä artikkeli: