Jotain uutta, jotain vanhaa

“Jotain sinistä ja jotain lainattua”. Tämä sanonta liittyy hääperinteisiin, mutta voisin sopia kuvaukseksi myös Kalevan kisojen 2018 järjestelyistä.

Jyväskylän Kenttäurheilijat on rutinoitunut yleisurheilukilpailujen järjestäjä. Kokenut toimitsijajoukkomme on aloittanut Kalevan kisojen järjestelyt hyvissä ajoin ja olemme valmistelemassa kisa-areena Harjua vastaanottamaan maamme kärkiyleisurheilijat kamppailemaan Suomen mestaruuksista 19.–22.7.2018. Jyväskylän Kalevan kisat ovat järjestyksessään 111., joten takana on pitkä ja perinteinen kisa. Tehtävänämme on vaalia tätä urheilutraditiota siihen kuuluvalla arvokkuudella.

Haluamme myös tarjota yleisölle uutta ja elämyksellistä – tapahtuman, jossa yleisurheilun ystävät viihtyvät. Harjun kentän suorituspaikat uusitaan kesällä 2017 ja samalla saamme laajemman yleisöpihan, jonne voimme rakentaa palvelut kisayleisölle.

Yhteistyökumppaneille Kalevan kisat tarjoaa näkyvyyttä maamme seuratuimmassa urheilutapahtumassa. Kisoja seuraa television välityksellä yhteensä noin kaksi miljoonaa katselijaa yli kymmenen tunnin ajan. Parhaiten kisatunnelmaan pääsee Harjulla, johon odotamme kisapäivien aikana 20 000 vierasta.

Mikäli Kalevan kisat kiinnostavat yhteistyökumppanina tai vapaaehtoistyön näkökulmasta, ota yhteyttä! Sivultamme löytyy mm. linkki vapaaehtoistyöhön ilmoittautumiseen.

Yleisurheilijat ja yleisurheilun ystävät – tervetuloa Harjulle Kalevan kisoihin 2018!

Pasi Valoranta
Kalevan kisat 2018 pääsihteeri

 

 

Tervetuloa liikunta- ja urheilukaupunkiin

Toivotan Kalevan kisat ja kaikki tapahtumaan osallistujat lämpimästi tervetulleiksi Jyväskylään.

Jyväskylä on jo nyt loistava liikunta- ja urheilukaupunki. Otamme entistä vahvemmin paikkamme maan johtavana liikuntakaupunkina, kun Hippokselle rakentuu lähivuosina Pohjoismaiden monipuolisin sisäliikunnan keskus. Uuden Hippoksen rakentaminen on Jyväskylän kaikkien aikojen merkittävin investointi urheiluun ja liikuntaan. Hippoksen liikunnan ja hyvinvoinnin osaamiskeskittymästä tulee johtava urheilun, liikunnan, hyvinvoinnin ja terveyden edistäjä. Osaaminen täällä on ainutlaatuista. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta, Kihu ja Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö toimivat tiiviissä yhteistyössä. Kaupunki rakentaa koko ajan myös lisää eri ikäisille sopivia lähiliikuntapaikkoja.

Ytimessä ovat ihmiset, eri alojen osaajat, itse urheilijat ja heidän valmentajansa. Keskeisiä toimijoita ovat urheiluseurat, joiden aktiivinen työ on ratkaisevaa sekä arki- että huippu-urheilussa. Olosuhteiden ja osaamisen yhdistäminen mahdollistaa hienoja tuloksia.

Jyväskylässä on meneillään myönteinen kehitysvaihe, olemme yksi Suomen nopeimmin kasvavia kaupunkeja ja tunnettu yliopisto- ja koulutuskaupunki. Kaupungin talous on kunnossa ja palvelut hyvät. Jyväskylän talous kasvaa selvästi muuta Suomea nopeammin ja mm. rakentaminen on vilkasta. Uudelle älykaupunkialue Kankaalle ensimmäiset asukkaat ovat jo muuttaneet. Terveydenedistämisen Kukkula ja uusi sairaala luovat uusia innovaatioalustoja yrityksille ja yhteisöille.

Uskon, että Kalevan kisat on jälleen kerran mieliinpainuva tapahtuma. Reilua kisaa ja menestystä kaikille osallistujille. Erityiskiitos järjestelyvastuulla olevalle JKU:lle ja samoin suurelle vapaaehtoisten joukolle.

Visit Jyväskylä >

 

Timo Koivisto
kaupunginjohtaja