Pala suomalaista yleisurheiluhistoriaa nyt yksissä kansissa

Jyväskylän Kenttäurheilijat täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Kautta aikain Suomen menestyneimpiin kuuluvan yleisurheiluseuran tarina on koottu kattavaksi kirjaksi, jonka voit tilata edulliseen ennakkohintaan 25.6. asti JKU:n nettisivuilta. Kansien väliin on koottu runsaan kuvituksen myötä merkittävä osa suomalaista urheiluhistoriaa.

JKU:n menestystarina alkaa 1950-luvulta Toivo Hyytiäisen keihäänheiton euroopanmestaruuden ja olympiapronssin myötä. 1970-luvulla seuran kirkkainta soihtua kuljettivat kestävyysjuoksijat niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. 1990-luvulla puolestaan JKU:n pikajuoksutiimi oli kotimaan kärjessä ja juoksijat edustivat Suomea arvokisoissa.

Lopullinen nousu Suomen yleisurheilun ykköseksi tapahtui vuosina 2014, 2015 ja 2017, jolloin seura voitti Suomen Urheiluliiton seurojen väliset kilpailut, Kalevan Maljan ja Seuraliigan kolme kertaa tuplana. Samalla JKU:n urheilijoiden kansainvälinen menestys lisääntyi.

Historian lisäksi juhlakirjassa analysoidaan 16 kirjoittajan voimin tekijöitä, jotka ovat siivittäneet seuran urheilijat menestykseen. Lopuksi tarjotaan suuntaviivoja suomalaisen huippu-urheilun kehittämiseen sekä sen haasteisiin.

Kirja on myynnissä myös Jyväskylän Kalevan kisoissa Harjulla 19.-22.7.

Jaa tämä artikkeli: