VAPAA­­EHTOISEKSI

4.-7.8.2022 Joensuu

Tervetuloa mukaan tekemään vuoden 2022 Kalevan Kisoja!

Tapahtuma tulee keräämään noin 400 vapaaehtoista. Tehtäviä on tarjolla niin ennen kisoja, kisoja aikana ja vielä kisojen jälkeenkin tarvitaan purkuporukkaa. Vapaaehtoiset pyritään vahvistamaan mahdollisimman pian.

Tule mukaan tekemään Joensuun Katajan yleisurheilujaoston vuoden päätapahtumaa!!

Tarjolla on paljon erilaisia tehtäviä, alla tarkemmin tehtävänkuvauksia.

Vapaaehtoistoiminnan tiedustelut: Ilari Nissinen, p. 044 0102 396 tai ilari.nissinen@hotmail.com 

Hae vapaaehtoiseksi klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Rakentaminen

Ennen suurimpia tapahtumia rakennetaan mainosaitoja, palkintokorokkeita ja eri alueita urheilijoille. Rakentamisen vastuulla on myös rakenteiden purku kisojen jälkeen.

Kilpailutoiminta / Kenttälajit

Sisältää eritasoisia tehtäviä välineen palautuksesta, lajijohtajaan. Toimitsijat hoitavat sekä kenttälajien että juoksujen läpiviennin tiimityöskentelynä, jota ohjaa jokaisessa lajissa nimetty lajijohtaja. Hyvän toimitsijan ominaisuudet ovat terve maalaisjärki ja yleinen tahdikkuus, tarkka keskittyminen omaan tehtävään.

Ensiapu / antidoping

Ensiapu varmistaa, että loukkaantunut urheilija saa avun mahdollisimman nopeasti ja arvion vamman jatkohoitotarpeesta. Yleisemmin kuitenkin paikkaillaan pieniä naarmuja ja hoidetaan venähdyksiä ja huolehditaan nesteytyksestä.

Anti-doping avustajat saattavat urheilijat doping-testaukseen. Tehtävässä vaaditaan yli 18-vuoden ikää.

Kahvio / ruokahuolto

Tärkeä osa kisoja, jossa hoidetaan mahdollisesti urheilijoiden ja toimitsijoiden ruokailu, myydään yleisölle kahvia ja pientä syötävää, valmistetaan myytävät sämpylät. Kahvion tuotto on tärkeä tulonlähde yleisurheilujaostolle.

Vapaaehtoiskeskus

Isoimmissa kisoissa, jossa vapaaehtoisia on satoja tarvitaan keskus, jossa vapaaehtoiset otetaan vastaan, jaetaan mahdolliset vaatteet, ja hoidetaan kaikki vapaaehtoisille liittyvä viestintä kisojen aikana. Vapaaehtoiskeskus toimii myös vapaaehtoisten lepo- ja kokoontumispaikkana.

Calling

On käytössä lähinnä SM- ja kansainvälisissä kilpailuissa, toimitsijat valvovat kilpailijoiden siirtymistä lämmittelyalueelta kilpailuareenalle. He varmistavat, että kilpailijat ja heidän varusteensa tarkistetaan kokoontumispaikalla ja että urheilijat johdetaan aikataulun mukaisesti kilpailupaikalle.

Tulospalvelu / Pöytäkirjat

Tulospalvelussa syötetään tulokset tulospalveluohjelmaan pöytäkirjojen mukaan, tarkistetaan, että tulokset maalikameralta ovat saapuneet. Pöytäkirjat huolehtivat pöytäkirjojen, lähtölistojen ja tulosten kopioinnista ja toimittamisesta oikeisiin paikkoihin. Usein myös numeroiden jako pitkille matkoille kuuluu pöytäkirjatoimistoon.

Turvallisuus / liikenteenohjaus

Turvallisuuspalveluiden vapaaehtoiset vastaava muun turvahenkilöstön kanssa koko tapahtuma-alueen turvallisuudesta. Järjestyksenvalvonnan tehtävät vaativat hyvää tilannetajua ja ohjeiden noudattamista. Järjestyksenvalvojakortti ja aiempi kokemus on eduksi, mutta ei pakollinen.

Liikenteenohjauksen järjestyksenvalvojat ohjaavat liikennettä ja valvovat alueelle saapuvien kulkuneuvojen kulkulupia.

Yleisöohjaus

Yleisöohjaajat opastavat yleisöä oikeilla paikoille ja auttavat yleisöä mahdollisissa kysymyksissä.

VIP / Media avustajat

Media avustajat huolehtivat median edustajien ohjaamista mm. kisoissa toimivilla toimittajilla on tarvittavat tiedot kuten WiFi tunnukset, lähtölistat ja tulokset käytettävissään ja mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisemista.

VIP vapaaehtoisten tehtäviin kuulu VIP-alueen toimintojen sujuvuudesta huolehtiminen ja vieraiden ohjeistus. VIP-alueen tulee pysyä siistinä ja vapaaehtoiset avustavat tarvittaessa VIP-palveluiden tuottajia.

Sometiimi

Sometiimi avustaa tapahtumien sosiaalisen median päivityksessä. Tehtävä vaatii erinomaista sosiaalisen median sovellusten hallintaa, tarkkuutta, huomion kiinnittämistä yksityiskohtiin ja hyvää suomen kielen kirjallista ilmaisua.

Kilpailutoimisto

Ottaa vastaan urheilijoiden ja viestijoukkueiden varmistukset kisoihin sekä huolehtivat protestien käsittelystä.

Lipunmyynti

Lipunmyyjät myyvät lippuja sisäänkäynneillä ja jakavat noutolippuja VIP- ja kutsuvieraille. Tehtävä vaatii tarkkuutta ja asiakaspalveluhenkisyyttä.

Käsiohjelmien / mainostenjako

Käsiohjelmien/mainosten jakajat toimivat porteilla ja jakavat käsiohjelmia. Mainostenjakelu tapahtuu koko katsomo alueella, Tähän tehtävään haetaan reippaita nuoria.

Siirry tästä lomakkeeseen