Valitse sivu

YLEISÖ­

13.-16.8.2020 Turku

Saapuminen stadionille ja pysäköinti

Paavo Nurmen stadion sijaitsee keskeisellä paikalla Turun Urheilupuistossa keskustan ja Aurajoen kupeessa. Kalevan kisat suosittelee urheilukansaa saapumaan paikalle jalkaisin, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Molemmilla sisääntuloporteilla on ilmainen pyöräparkki. Esteetön kulku tapahtuu Martin koulun puoleiselta portilta. Martin koulun sisääntulon läheisyydessä on rajallinen määrä osoitettuja inva-parkkipaikkoja. 

Paikalle pääsee myös kätevästi Fölin busseilla ja Föli-fillareilla, ja matkayhteydet voi tarkistaa täältä! Rautatieasemalta matkaa stadionille on kävellen noin 1,5 kilometriä ja linja-autoasemalta 2 kilometriä.

Mikäli saavut paikalle autolla, suosittelemme jättämään auton Turun keskustan pysäköintialueelle.

Tapahtuma-alue ja kulku stadionilla

Tapahtuma-alueelle pääsee kahdesta sisääntuloportista, jotka sijaitsevat 1: Valtion Virastotalon (Itsenäisyydenaukio 2, Turun Kaupunginteatterin takana) ja 2: Martin koulun (Martin yksikkö, Luostarivuoren koulu, Hopeasepänkuja 2/ Betaniankadun pääty) vieressä. Stadionille saapuminen sekä tapahtuma-alueella kulku tapahtuu katsomoiden mukaan järjestetyistä erillisistä kulkuväylistä, jotka ovat merkitty selkeästi erillisin opastekyltein. Huomioithan jo alueelle saapuessasi pääsylipussasi lukevan katsomolohkon ja seuraat sen mukaisia opasteita oikeaan katsomolohkoon.

Kulku pääkatsomoon (A, B ja VIP) tapahtuu ainoastaan Virastotalon puoleiselta portilta. C ja D katsomoihin kulku tapahtuu molemmilta porteilta.

Mikäli poistut alueelta kesken tapahtuman ja haluat palata myöhemmin samana päivänä, muista ottaa portilta leima käteesi sekä säilytä pääsylippusi.

 

Poikkeusjärjestelyt

Haluamme varmistaa, että kaikilla tapahtuman osallistujilla on turvallinen olo osallistua tapahtumaan, ja tästä syystä noudatamme tarkasti viranomaisohjeistuksia tapahtumanjärjestelyissä. Tapahtuma-alueella ylläpidetään huolellista hygieniaa ja tapahtuma-alueen yleisökapasiteetti on rajattu merkittävästi normaalia enimmäiskapasiteettiä pienemmäksi, mikä mahdollistaa turvallisen liikkumisen stadionilla sopivilla etäisyyksillä. Toivomme myös yleisön huomioivan seuraavat asiat stadionilla:  

  • Ethän saavu alueelle, mikäli olet kipeä tai koet minkäänlaisia hengitystieoireita
  • Stadionille otetaan yleisöä rajattu määrä, huomioithan stadionilla liikkuessasi sopivat etäisyydet muihin ihmisiin
  • Käytä käsidesiä stadionille saapuessa, saniteettitiloissa vierailtuasi ja ennen kuin asioit kioskeilla. 
  • Yski aina kertakäyttöiseen nenäliinaa ja tämän puutteessa hihaan, hävitä kertakäyttöinen nenäliina välittömästi käytön jälkeen.
  • Viranomaisohjeistuksen mukaan urheilijat ja yleisö on pidettävä erillään, joten kunnioitathan tätä sääntöä, etkä ota lähikontaktia urheilijaan.

Turvallisuustarkastus ja lipuntarkastus portilla

Tapahtuma-alueen sisääntuloporteilla suoritetaan turvallisuustarkastus, ja järjestyksenvalvojat tarkastavat kaikki sisään pyrkivät asiakkaat ja heidän kantamuksensa. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä pääsyliput tarkastetaan elektronisesti. Huomiothan, että tänä vuonna Kalevan kisoissa ei myydä lippuja portilta.

Stadionille ei saa tuoda alkoholia, huumausaineita, lasipulloja, termospulloja, ampuma- ja teräaseita eikä minkäänlaisia vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, laserosoittimia, valotikkuja ja aerosoleja (esim. hiuslakka).Myöskään lemmikkejä ei saa tuoda tapahtuma-alueelle.

Turvallisuustarkastuspisteen yhteydessä toimii narikka, johon kielletyt esineet voi jättää kilpailun ajaksi. Vaaraa aiheuttavat ja laittomat esineet toimitetaan poliisilaitokselle. Alueelle saa tuoda oman juomapullon (pahvinen tai muovinen). Lisäksi alueelta löytyy useita vesipisteitä, joista täytät oman juomapullon helposti. Sateenvarjon tuominen alueelle on sallittua.

 

Esteettömyys

Martin koulun puoleinen sisääntulo on esteetön ja Martin koulun sisääntulon läheisyydessä on rajallisesti osoitettuja inva-parkkipaikkoja. Tapahtuma-alue on pääosin tasainen, kova ja hiekkapäällysteinen. Alueelta löytyy pyörätuoliasiakkaille soveltuvia WC-tiloja ja esteetön katsomo D-kategoriassa. Lisäksi A-kategorian katsomon yläosa on esteetön ja sen läheisyydessä on esteetön WC. Järjestyksenvalvojamme ja alueoppaamme ohjaavat mielellään oikeaan katsomoon ja avustavat tarvittaessa.

Pyörätuoliasiakkaat ja muut erityisryhmät tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja ja saattaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua.

Palvelut alueella

Yleisöalueella on kattavasti eri ruoka- ja juomamyyntipalveluita, joista voi ostaa herkulliset kisaeväät paikallisilta yrittäjiltä. Alueella on rajatut anniskelualueet ja alkoholijuomien nauttiminen on sallittua ainoastaan anniskelualueilla. Alueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia. Myyntipalveluissa ja lipunmyynnissä voi maksaa kaikilla yleisimmillä maksukorteilla ja käteisellä. Lisäksi alueella palvelee kisaravintola klo perjantai ja lauantai klo 13-18 ja sunnuntaina klo 13-17. Kisaruoan hinta on 11 €.

WC-palveluita ja lajittelupisteitä on kaikkien katsomoiden läheisyydessä.