Yleisölle

Saapuminen stadionille ja pysäköinti

Saapuminen

Ratinaan on helppo tulla pyörällä, autolla, ratikalla, bussilla tai kävellen. Stadionin sisäänkäynneistä kaksi sijaitsee kauppakeskuksen päädyssä ja yksi laukonsillan puolella. Suositpa sitten mitä kulkuneuvoa tahansa, olet aina tervetullut. Ratinassa tavataan!

Ratikalla ratinaan!

Ratinaan pääsee kätevästi nyt myös ratikalla! Hyppää siis ratikkalinja ykkösen kyytiin, jää pois Sorin aukion pysäkillä ja tule mukaan kannustamaan. Lisätietoa ratikalla matkustamiseen saat täältä

Pysäköinti

Autolla saapuvia palvelee keskustan suuret parkkihallit P-Ratina, Koskikeskus ja P-Hämppi. Kisajärjestäjät suosittelevat kumminkin paikalle saapumista julkisilla kulkuneuvoilla. Auto kannattaakin parkkeerata kauas keskustan hälinästä ja matkustaa ratikalla ratinaan! Ratikkareitin ja kartat löydät täältä. Stadionin parkkipaikat eivät ole käytössä Kalevan kisojen aikana.

Sisäänkäynti

Sisäänkäynti tapahtuu Ratinan kauppakeskuksen puoleisessa päädyssä olevan aukion kautta (portti A), Laukonsillan (portti B) tai, sekä Ratinan kauppakeskuksen ja Tampereen valtatien puoleisesta päädystä (portti C). Portti A toimii pääporttina. 

Portit ovat auki seuraavasti:

 • Pe 27.8. klo 13  –  22
 • La 28.8. klo 9 – 22 (9- 15 välillä auki on vain pääportti A)
 • Su 29.8. klo 9.30 – 20  ( 9.30 – 13.30 välillä auki on vain pääportti A)

Yleisöä kehotetaan saapumaan paikalle kävellen tai joukkoliikennettä hyödyntäen. Stadionin parkkipaikat eivät ole käytössä Kalevan kisojen aikana.

Lipunmyynti

Lipunmyyntipisteet sijaitsevat porttien A ja B ulkopuolella.

Lipunmyynti on auki seuraavasti:

Pe 27.8. klo 13 – 21

La 28.8. klo 9 – 22 (klo 9 – 15 vain pääportti A) 

Su 29.8. klo 9.30 – 20 (klo 9.30- 13.30 vain pääportti A)

 

Sisääntulo ja tarkistus

Tapahtumaan ei ole ikärajaa. Alle 6-vuotiaat lapset pääsevät maksutta sylipaikalle. Pääsylipun maksaneen pyörätuoliasiakkaan saattaja pääsee samalla lipulla sisään. Näitä poikkeuksia lukuun ottamatta jokainen alueelle tulija tarvitsee oman pääsylipun. 

Mikäli henkilö poistuu alueelta kesken tapahtuman, hänen tulee luetuttaa lippunsa uudestaan ennen poistumista sekä takaisin sisään tullessa.

Sisääntuloporteilla yleisölle suoritetaan turvatarkastus kohdennetusti. Tarkistuksen yhteydessä henkilöiltä tarkastetaan laukut, reput ja vaatetus. Tarkastuksessa pyritään varmistamaan, ettei henkilö tuo stadionille poistettavia tuotteita tai vaaraa aiheuttavia välineitä.

Mitä saat tuoda ja mitä et

Alueelle saa tuoda:

 • alkoholittomia, avaamattomia enintään puolen (1/2) litran muovipulloja tai pahviastioita
 • kameroita
 • kuulosuojaimia

Alueelle ei saa tuoda:

 • mitään nestettä sisältäviä lasipulloja eikä tölkkejä
 • omia alkoholituotteita
 • huumaavia tuotteita
 • ampuma- ja teräaseita
 • räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja tai lasereita
 • paksuja ketjuja tai muita lyömäaseita
 • polkupyöriä
 • eläimiä
 • sateenvarjoja ja retkituoleja
 • selfie-keppejä

Sateenvarjoja ja selfie-keppejä ei poisteta henkilöltä, mutta niiden käyttö kielletään ja sitä valvotaan järjestyksenvalvojien toimesta

Terveysturvallisuus

Korona-aika näkyy Tampereen Kalevan kisojen järjestelyissä, joilla on pyritty varmistamaan urheilijoiden, toimitsijoiden ja kisoja paikan päällä seuraavien katsojien terveysturvallisuus. Kalevan kisat eli yleisurheilun miesten ja naisten SM-kilpailut järjestetään Ratinan stadionilla 26.-29. elokuuta.

– Yleisöä Ratinaan otetaan vajaa puolet stadionin kokonaiskapasiteetistä, joka on 16.400. Kun stadionilla on katsojille väljät tilat, turvavälit voidaan varmistaa, sanoo kisojen pääsihteeri Elisa Hakanen.

– Lippuja saa lippu.fi:n kautta ja Tampereen Pyrinnön toimistosta Klingendahlista. Pääkatsomon liput ovat numeroituja ja avokatsomon liput numeroimattomia. Pääkatsomon osalta turvavälit ja mahdolliset seurueet otetaan huomioon jo lippuja myytäessä, Hakanen sanoo.

Kaikki Kalevan kisojen lajit kilpaillaan Ratinan stadionilla, poislukien miesten ja naisten 10 kilometrin kävely. Ne kilpaillaan torstaina 26. elokuuta Laukontorin kupeessa. Kävelykilpailujen seuraamiseen ei tarvitse pääsylippua.

Tarkka Suunnitelma Terveysturvallisuuden Takeena

Kaikki Kalevan kisojen yleisöä, urheilijoita ja toimitsijoita koskevat käytännöt ja ohjeet on kirjattu kisojen terveysturvallisuussuunnitelmaan, joka on käyty läpi paikallisen terveysviranomaisen kanssa.

– Kisojen terveysturvallisuuden takaamisessa saimme hyvää kokemusta viime syksyn Ruotsi-ottelusta, joka vietiin Ratinassa läpi erittäin tiukkojen ohjeiden kanssa ja onnistui hyvin, Hakanen sanoo.

Kalevan kisojen järjestäjät toivovat yleisön käyttävän kasvomaskia, joita löytyy kisojen myyntipisteistä.

– Sisääntuloportteja Stadionille on kolme, jotta ruuhkia ei pääse syntymään. Myös wc-tiloja on käytössä runsaasti, jotta niissäkin vältytään ruuhkilta. Eikä ruuhkia päästetä syntymään myöskään stadionin myyntipisteille, joissa voi maksaa kortilla.

Urheilijoilla Kasvomaskit Muulloin Kuin Kilpailujen Ja Verryttelyn Aikana

Kaikki kilpailuiden toimitsijat käyttävät kasvomaskia. Suositus maskin käytöstä koskee myös urheilijoita.

– Urheilijoiden ei tarvitse käyttää maksia urheilusuorituksen aikana. Se katsotaan alkavaksi verryttelystä ja päättyvän kilpailuun, Hakanen kertoo.

– Urheilijoiden lämmittelyalue on Stadionin ylätasanteella. Sinne pääsee ainoastaan akkreditointikortilla. Urheilijoiden kokoontumispaikka, call room, sijaitsee lämmittelyalueen välittömässä läheisyydessä. Urheilijat ohjataan call roomin kautta kentälle lajista riippuen 20-60 minuuttia ennen oman lajin alkua.

Kilpailukanslia sijaitsee yhdessä stadionin liikuntasaleista. 

– Kilpailuissa on käytössä sähköisen varmistuksen mahdollisuus. Oma laji tulee varmistaa 90 minuuttia ennen lajin alkua. Näin ollen esimerkiksi seuran edustaja voi hakea urheilijoiden kuoret kilpailukansliasta ja jokainen urheilija huolehtia oman varmistuksensa sähköisesti. Tällä vältämme ruuhkat kilpailukansliassa, Hakanen sanoo.

Urheilijoille on omat pukeutumistilat Ratinan sisätilojen 2. kerroksessa ja omat wc-tilat myös stadionin ylätasanteella, harjoittelualueella.

– Valmentajille on omat katsomopaikat lähellä lajien suorituspaikkoja. Pääsääntöisesti ne ovat stadionin aurinkokatsomon ensimmäisillä riveillä, Hakanen sanoo.

Pyörätuolikatsomot löytyvät pääkatsomosta sekä D-kaarteesta.

Lisätietoja:

Elisa Hakanen

Pääsihteeri

Kalevan kisat 2021

050 352 0982

elisa.hakanen@pyrinto.fi

Tapahtuma-alueella liikkuminen

Tapahtumaan on myyty kahta eri lipputyyppiä. Katettuun pääkatsomoon (A-katsomo) on myyty numeroituja paikkoja, huomioiden viranomaisten turvavälisuositukset. Pääkatsomolipun omaavalla katsojalla on oikeus lipun osoittamaan paikaan lippuun merkattuina päivinä.

Muut katsomo osiot (B-, C- ja D-katsomot) ovat numeroimattomia paikkoja eli katsoja voi vapaasti valita paikkansa lipun osoittamalla katsomoalueella. 

Stadionilla liikkuminen onnistuu kätevästi katsomorakenteiden takana olevilla kulkuväylillä. Kahviopisteet ja makkaran myyntipisteet sijaitsevat pääkatsomon ja takasuoran avokatsomon takana. Liikkuessa tapahtuma-alueella muistutamme pitämään 1-2 metrin turvavälin muihin katsojiin ja tapahtuman työntekijöihin. Käsidesiä on saatavilla useilla pisteillä.

Valokuvaus

Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen stadionille on sallittua. Muistathan kuitenkin huomaavaisuuden ja kunnioittaa muiden kisavieraiden yksityisyyttä

Ensiapu

Yleisön ensiavusta huolehtii Pihlajalinna. Ensiapupiste sijaitsee A-portin läheisyydessä.

Tupakointi

Ratinan stadion on kokonaisuudessaan tupakoimaton alue. Tupakointi tapahtuu stadionin ulkopuolella. Tupakalle menevän henkilön tulee luetuttaa lippunsa uudestaan ennen poistumista sekä takaisin sisään tullessa.

Poikkeusjärjestely

Haluamme varmistaa, että kaikilla tapahtuman osallistujilla on turvallinen olo osallistua tapahtumaan, ja tästä syystä noudatamme tarkasti viranomaisohjeistuksia tapahtumanjärjestelyissä. Tapahtuma-alueella ylläpidetään huolellista hygieniaa ja tapahtuma-alueen yleisökapasiteetti on rajattu merkittävästi normaalia enimmäiskapasiteettiä pienemmäksi, mikä mahdollistaa turvallisen liikkumisen stadionilla sopivilla etäisyyksillä.

Toivomme yleisön huomioivan seuraavat asiat stadionilla:  

 • Ethän saavu alueelle, mikäli olet kipeä tai koet minkäänlaisia hengitystieoireita.
 • Suosittelemme vahvasti kasvomaskin pitämistä tapahtuman aikana
 • Suosittelemme korttimaksua tapahtuman myyntipisteillä
 • Stadionille otetaan yleisöä rajattu määrä, huomioithan stadionilla liikkuessasi sopivat etäisyydet muihin ihmisiin
 • Käytä käsidesiä stadionille saapuessa, saniteettitiloissa vierailtuasi ja ennen kuin asioit kioskeilla.
 • Yski aina kertakäyttöiseen nenäliinaa ja tämän puutteessa hihaan, hävitä kertakäyttöinen nenäliina välittömästi käytön jälkeen.

FAQ

Lipunmyyntipisteet sijaitsevat pääkatsomon molemmissa päissä: Ratinan kauppakeskuksen aukiolla sekä Laukonsillan stadionin puoleisessa päädyssä.

Stadionin läheisyydessä on useita parkkitaloja sekä kadunvarsilla pysäköinti tilaa. Tamperelaisia toivotaan saapuvan tapahtumaan julkisilla kulkuneuvoilla. Rautatieasema sekä linja-autoasema sijaitsevat kävelymatkan päässä stadionilta.

Stadionille voi tuoda omia eväitä. Lasipullojen, eläimien ja sateenvarjojen tuonti on kielletty. Kannustuslipuissa on hyvä huomioida vieressä ja takana istuvien katselumukavuudet.

Katsomot löytyvät sekä A- että D-katsomosta. Pyörätuolikatsojien on helpoin saapua stadionille kauppakeskuksen puoleisesta päädystä.