Kilpailuorganisaatio

Kilpailunjohtajat: Esa Kaihlajärvi, Erja Koskela (vara)
Tuomarineuvosto: Raimo Kallioniemi (pj), Ari Jussila ja Tapio Pesu
Kilpailuiden lääkäri: Mira Tuovinen

Kilpailuaikataulu
19.7. torstai 15:00 – 21:00
20.7. perjantai 10:00 – 21:00
21.7. lauantai 09:45 – 21:00
22.7. sunnuntai 10:00 – 18:00

Aikataulu päivittäin>>

Kisakanslia

Kisakanslia sijaitsee Gradian Harjun koululla osoitteessa Sepänkatu 3. Kanslia sijaitsee aivan kentän välittömässä läheisyydessä. Kisakanslian johtaja on Tuija Lepistö ja kisakanslian puhelinnumero on 050 430 6454.

Kisakanslia palvelee seuraavissa asioissa (urheilijoita, valmentajia, mediaa sekä kutsuvieraita):

  • kilpailumateriaalin jako
  • osanotonvarmistus
  • kutsuvierasasiat
  • median akkreditointi

Vain kisakanslia jakaa kilpailijoille, valmentajille ja seuroille kuuluva materiaalin. Urheilijoille tuleva materiaali on kerätty kirjekuoreen, jonka voi noutaa urheilijan nimeä vastaan.

 

 

Aukioloajat
19.7. torstai 11:00 – 21:30
20.7. perjantai 08:00 – 21:30
21.7. lauantai 07:30 – 21:30
22.7. sunnuntai 08:00 – 18:30

Infopiste

Infopiste sijaitsee stadionin sisääntuloportin läheisyydessä. Kisainfon johtajana on Moona Karppanen 045 157 1617.

Infopiste palvelee seuraavissa asioissa:

  • muut kilpailuun liittyvät asiat

 

Kisainfo on avoinna seuraavasti
19.7. torstai 11:00 – 22:00
20.7. perjantai 08:30 – 22:00
21.7. lauantai 08:30 – 22:00
22.7. sunnuntai 08:30 – 19:00

Osanotonvarmistus

Osanoton varmistus tehdään mestaruuskilpailusääntöjen mukaisesti kirjallisesti kisakansliaan viimeistään 90 minuuttia ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa. Torstaina 19.7. kävelyiden osanotonvarmistus tulee tehdä kisakansliassa. Huom! Kilpailumateriaalin nouto ei ole sääntöjen mukainen varmistus vaan se tulee tehdä erillisellä varmistuslomakkeella.

Mikäli urheilija ei osallistu varmistamaansa lajiin, ilman että olisi peruuttanut varmistuksensa tai ei suorita varmistamaansa lajia loppuun asti, hän ei voi osallistua muihinkaan lajeihin Kalevan kisoissa. Jo tehdyn osanoton varmistuksen voi peruuttaa kisatoimistoon 90 minuuttia ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa. Lajin alkamisajalla tarkoitetaan sitä kellon aikaa, jolloin ko. laji on mainittu aikataulussa ensimmäisen kerran. Jos esim. kenttälajeissa on kaksi eri aikaan alkavaa karsintaryhmää, laji katsotaan alkavaksi ensimmäisen ryhmän aikatauluun merkittynä ajankohtana.

Pysäköinti

Urheilijoille on varattu parkkialue läheltä stadionia, Harjun kampuksen alueelta (P4) jossa parkkipaikkoja on rajoitetusti. Kilpailijat voivat parkkeerata myös Vanhan Lyseon piha-alueelle (P5). Yleisön maksulliset paikat ovat P1 ja P2. Katso kartta >>

Kilpailunumerot

Kilpailijoilla on pääsääntöisesti kaksi kilpailunumeroa/niminumeroa, jotka jaetaan kilpailumateriaalin mukana. Korkeus suuntaisissa ja pituussuuntaisissa hypyissä riittää yhden kilpailunumeron käyttö. Kilpailunumeroa ei saa taittaa. Kilpailunumerointi on tehty lajiin ilmoittautuneiden kesken siten, että numerot 1-8 (niminumero) määräytyvät edellisen vuoden Kalevan kisojen sijoituksen perusteella. Kilpailunumerot ovat lajikohtaisia.

Kilpailuasut

Mestaruuskilpailusääntöjen mukaisesti kilpailijoiden tulee SM-kisoissa esiintyä ja kilpailla oman seuran virallisessa asussa. Kilpailuasut tarkistetaan kokoontumisessa ennen kentälle menoa.

Välinetarkastus

Välinetarkastustila sijaitsee stadionin varastotilassa kokoontumispaikan lähellä kaarrekatsomon alla.

Omat heittovälineet on toimitettava tarkastukseen vähintään kolme (3) tuntia ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa. Lajin alkamisajalla tarkoitetaan sitä kellonaikaa, jolloin ko. laji on mainittu aikataulussa ensimmäisen kerran. Jos kenttälajeissa on kaksi eri aikaan alkavaa karsintaryhmää, laji katsotaan alkavaksi ensimmäisen ryhmän aikatauluun merkittynä ajankohtana. Huom! Kaikki lajissa käytettävät heittovälineet on tuotava tarkistettavaksi ennen karsintakilpailua. Loppukilpailuihin ei enää oteta uusia välineitä.

Poikkeuksena miesten 10-ottelun kiekot ja keihäät mitkä on tuotava välinetarkastukseen lauantaina 21.7. klo 18:00 mennessä. Näiden aikojen jälkeen järjestäjät eivät enää ota välineitä vastaan.

Välineet luovutetaan tarkastustilasta karsintojen tai finaalin jälkeen siten, että finaaliin selvinnyt heittäjä ei voi noutaa välinettään/välineitään pois karsinnan ja finaalin välillä. Välineitä ei luovuteta missään tilanteessa heittopaikalla vaan ainoastaan välinetarkastustilasta.

Seipäät tuodaan välinetarkastukseen vähintään kolme (3) tuntia ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa. Lajin alkamisajalla tarkoitetaan sitä kellonaikaa, jolloin ko. laji on mainittu aikataulussa ensimmäisen kerran. Kisajärjestäjä kuljettaa seipäät suorituspaikalle ja sieltä pois, urheilijat eivät itse kuljeta seipäitä kentältä. Seipäät / säilytyspussi tulee merkitä lajitunnuksella (M seiväs / nimi). Seipäät on noudettavissa kilpailun jälkeen välinetarkastuspisteestä.

 

Aukioloajat
19.7. torstai 12:00 – 21:30
20.7. perjantai 07:00 – 21:30
21.7. lauantai 07:00 – 21:30
22.7. sunnuntai 09:00 – 18:30

Kalevan kisojen heittovälineet

M Kuula
Polanik 115 mm
Nelco 120 mm
Nelco 120 mm
Nelco 120 mm

 

M Kiekko
Nelco Odyssey
Nelco Odyssey
Vinex Hyper Spin
Crown 85% Super Spin
ATE Olympian 80%
Nelco Gold
Nelo Super Spin

 

M Moukari
Vinex 110 mm
Polanik 110 mm
Polanik 110 mm
Nelco 110 mm

 

M Keihäs
Nordic Champion Carbon
Nordic Sandvik Orbit
Nemeth Classic 90 m
Nordic Sandvik Champion
Nordic Sandvik Champion
Crown Grade 70M
Crown Grade 80M
Crown Grade 90M
Nordic Orbit Carbon

 

N Kuula
Nelco 95 mm
Nelco 100 mm
Polanik 100 mm
Nelco Iron 104 mm
Polanik 105 mm

 

N Kiekko
Nelco LoSpin
Nelco Odyssey
Nelco Super Spin
Vinex Hyper Spin

 

N Moukari
Polanik 95 mm
Polanik 95 mm
Nelco 95 mm
Vinex 102 mm
Vinex 102 mm

 

N Keihäs
Nordic Indra Steel
Nemeth Classic 75 mm
Nordic Intra Steel
Nordic Star
Nordic Diana
Grown Grade 65 M
Grown Rainbow

 

Lähtötelineet:

Polanik PBS-02 Aluminium

Verryttelyalueet

Verryttelyalueena ovat käytössä stadionin lähiympäristön juoksusuora (mondomatot) ja Harjua kiertävä kivituhkapolku (1.6 km).  Moukarin ja kiekon verryttely tapahtuu Viitaniemessä, jonne matkaa on stadionilta kävellen n. 650m ja autolla n. 800m. Viitaniemeen heittopaikalle on opastus. Muina harjoittelu- ja verryttelypaikkoina toimivat Hipposhallin tilat sekä keihään osalta Vaajakosken urheilukenttä. Urheilijoiden käyttöön tarkoitettu kuntosali löytyy Gradialta (Sepänkatu 3).

Kulunvalvonta ja oleskelu kentällä

Kulku kisapaikalle edellyttää urheilijakorttia, jonka saa urheilijalle kisatoimistosta jaettavan materiaalin mukana. Kentällä saavat oleskella vain kilpailuvuorossa olevat urheilijat, toimitsijat ja luvan saaneet kuvaajat.

Kenttälajien suorituspaikat

kiekon- ja moukarinheitto – yksi heittopaikka 
kuulantyöntö – kaksi työntöpaikkaa (moniottelut) finaalipaikka pääkatsomon puolella 
keihäänheitto – yksi heittopaikka

pituushyppy ja kolmiloikka
A =takasuoralla radan puoleinen hyppypaikka (finaalit)
B =takasuoralla katsomon puoleinen hyppypaikka

korkeushyppy
A = etusuoran puoleinen hyppypaikka (finaalit)
B = takasuoranpuoleinen hyppypaikka

seiväshyppy
A = sisäkentän puoleinen paikka / takasuora naisten finaali
B = juoksuradan puoleinen paikka

Ottelijoiden lepotila

Ottelijoille on varattu lepotilat Gradian liikuntasalista. Järjestäjät eivät vastaa lepotilaan/pukuhuoneisiin jätetyistä tavaroista. Myös valmentajille on pääsy tähän tilaan. Lepohuoneesta löytyy myös patjoja.

Kilpailijoiden kulku stadionilla

Kokoontumispaikalta kilpailijat tuodaan ohjatusti kilpailupaikalle. Kilpailijoiden poistuminen kilpailupaikalta tapahtuu ohjatusti myös karsintakilpailuissa niiden osalta jotka ylittävät karsintarajan ensimmäisellä tai toisella kierroksella. Kaikki urheilijat poistuvat kentältä haastattelupisteen (mixed zone) kautta. Juoksijoiden varustekorit tuodaan kentältä haastattelupisteen kautta pukeutumistilaan.

Valmentajien paikat

Pituuden ja kolmiloikan karsintojen ja loppukilpailujen ajaksi urheilijan henkilökohtaisille valmentajille on varattu paikat takasuoran katsomosta ko. suorituspaikan läheisyydestä. Istumapaikat tulee vapauttaa viimeistään kun seuraava laji alkaa. Seiväshypyn karsinnan aikana sisäkentänpuoleisen hyppypaikan hyppääjien valmentajilla on mahdollisuus seurata kilpailu kentän nurmialueelle sijoitetuilta penkeiltä, ja näille paikolle siirrytään ohjatusti.

Pukeutumistilat ja suihkut

Stadion rakennuksessa sijaitsevat kilpailijoille varatut pukuhuoneet ja suihkut. Miesten käyttöön on varattu yksi pukuhuone, sekä naisten käyttöön kaksi pukuhuonetta. Järjestäjät eivät vastaa pukuhuoneisiin jätetyistä tavaroista. Lisää pukuhuoneita löytyy Gradian liikuntasalin yhteydestä Sepänkatu 3:sta.

Kilpailijoiden kokoontuminen

Kokoontumispaikka sijaitsee huoltorakennuksen vieressä. Kokoontuminen tapahtuu kokoontumisaikataulun mukaisesti. Kokoontumisessa tarkastetaan urheilijoiden varustus (kilpailujalkineet, kilpailuasu). Kilpailunumeroiden/niminumeroiden tulee olla kiinnitettynä ennen kentälle menoa. Urheilijoiden tulee huolehtia ennakolta, että säännöissä kiellettyjä laitteita (mm. matkapuhelin, radio, MP3 soitin, liidut) ei tuoda mukana kokoontumiseen / viedä kentälle. Huom! Kokoontumispaikalla ei ole kisajärjestäjän puolesta valvottua säilytyspaikkaa kielletyille laitteille. Laiteet voi jättää omalla vastuulla kokoontumispaikalla olevaan laatikkoon, josta ne voi kilpailun jälkeen noutaa. 

Ottelijoiden kokoontuminen tapahtuu vain ennen kilpailupäivän ensimmäisen ja viimeisen lajin alkamista. Naisten 7-ottelun korkeuden jälkeen poistutaan johdetusti kentän sisäpuolelta ja palataan kuulantyöntöön n. 1,5 tunnin kuluttua johdetusti kokoontumispaikan reitin kautta. Otteluiden muiden lajien kohdalla ottelijat siirtyvät suoraan seuraavan lajin suorituspaikalle.

Kilpailijoiden esittely

Juoksijat esitellään lähtöviivalla tai lähtöpaikalla, ja kenttälajien finalistit suorituspaikan läheisyydessä ennen loppukilpailun alkua (3-5 minuuttia).  

Haastattelut

Urheilijoiden tulee poistuu aina stadionilta haastattelupisteen (tv, lehdistö) kautta. Haastattelupiste sijaitsee pääkatsomon maalin puoleisessa päässä. YLE:n haastattelupiste sijaitsee maalin välittömässä läheisyydessä.

 

Kokoontumisaikataulut

Torstaina kävelyiden kokoontuminen on satamassa: M 20km kävely 14:30 ja N 10km kävely 14:45.
Katso alta kisapäivien kokoontumisaikataulut.

Torstai 19.7.2018 »

Perjantai 20.7.2018 »

Lauantai 21.7.2018 »

Sunnuntai 22.7.2018 »

Juoksujen ohjeet

100m, 200m, 400m, 800m, 100m aj, 110m aj, 400 m aj.

Kilpailijoita: 
9-16   2 alkuerää 3 parasta erästä ja 2 aikojen perusteella finaaliin
17-24 3 alkuerää 2 parasta erästä ja 2 aikojen perusteella finaaliin

1500m ja pidemmät juoksumatkat juostaan suoraan loppukilpailuna.

Kenttälajien karsinnat

Kenttälajien karsinnat pidetään aikataulun mukaisesti, joko yhdessä tai kahdessa karsintaryhmässä. Varmistusajan päätyttyä saatetaan yhdistää samaan aikaan tapahtuvat karsinnat yhteen ryhmään. Mestaruuskilpailusääntöjen mukaan loppukilpailuun pääsevät kaikki karsintarajan ylittäneet. Kuitenkin niin, että loppukilpailuissa on vähintään kymmenen (10) urheilijaa. Loppukilpailussa voi olla myös enemmän kuin kymmenen, mikäli kaikki ovat ylittäneet karsintarajan tai karsinnan keskeyttäminen aiheuttaa tämän.

Karsintarajat ja rimankorotukset

Tuomarineuvoston päättämät karsintarajat ja rimankorotukset ilmoitetaan tällä sivulla myöhemmin.

Kävelyreitti

Kalevan kisojen kävelykilpailut pidetään torstai klo 15:00 alkaen. Lähtö tapahtuu Lutakon satama-alueelta ja reitti on kilometrin (1) pituinen. Lähtö ja maali sijaitsevat Lutakon aukion kohdalla satamassa. Kävelyn kokoontuminen on lähtöalueella aukiolla olevassa teltassa. Kävelyssä noudatetaan IAAF:n yleisurheilun kansainvälistä sääntöä (230) kävelyn ja tuomaroinin osalta. Palkintojen jako tapahtuu Harjun stadionilla palkintojenjako aikataulun mukaisesti.

Ilmoitustaulut

Virallinen tulostaulu sijaitsee pääkatsomolohkojen alla sisääntulon kohdalla. Eräjaot ja karsintaryhmät ovat nähtävissä myös kokoontumispaikalla sekä kisojen nettisivuilla. Kävelyiden virallinen ilmoitustaulu on satamassa varmistusteltan välittömässä läheisyydessä.

 

Palkintojen jaot

Palkintojen jako suoritetaan erillisen aikataulun mukaisesti. Lajien kolme parasta ja voittajan henkilökohtainen valmentaja kokoontuvat palkintojen jakoa varten 15 min ennen palkintojen jakoa palkintojenjaon kokoontumispaikalle, etukaarteeseen. Perjantaina, lauantaina, ja sunnuntaina päivän viimeisten lajien palkintojenjako pyritään suorittamaan välittömästi viimeisen lajin päättymisen jälkeen.

Ensiapu

Kentällä päivystää ensiapuhenkilökuntaa ja kenttäalueella oleva ensiaputeltta sijaitsee lähellä pukeutumispistettä. Ensiapupiste sijaitsee stadionin pukeutumistiloissa lähellä kioskitilaa.

Dopingtestaus

Kisojen aikana Suomen Antidopingtoimikunta (ADT ry.) tulee suorittamaan dopingtestejä. Dopingtestauspiste sijaitsee Gradialla.

Vastalauseet

Mahdolliset vastalauseet (protesti) on jätettävä 30 minuutin kuluessa siitä, kun lajin tulokset ovat tulleet viralliselle ilmoitustaululle. Vastalauseet jätetään kisakansliaan yhdessä protestimaksun (50€) kanssa. Maksu palautetaan, mikäli tuomarineuvosto hyväksyy vastalauseen.

Ruokailu

Kisojen aikana urheilijoilla, valmentajilla / huoltajilla on mahdollisuus ruokailla kisaruokalassa Gradian Lounastuulessa (Sepänkatu 3.). Ruokalippuja voi ostaa ennakkoon verkkokaupastamme.

Tulokset

Tulokset löytyvät virallisen tulostaulun lisäksi reaaliajassa osoitteessa www.kalevankisat.fi

 

Kisojen järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Valmentajakortit

Valmentajakortteja voi lunastaa Kalevan kisoissa kilpailevien urheilijoiden henkilökohtaiset valmentajat. Valmentajakortilla pääsee liikkumaan kisoissa koko tapahtuman ajan valmentajille tarkoitetuilla alueilla kuten lämmittelykentällä ja valmentajien katsomopaikoilla. Järjestäjä voi tarvittaessa rajata lajikohtaiset katsomopaikat vain kuhunkin lajiin osallistuvien urheilijoiden valmentajille. Valmentajakortin hinta on sama kuin urheilijan ilmoittautumisen hinta eli 15 €/kpl.  Valmentajakortin maksu tapahtuu tilauksen yhteydessä. Valmentajakortin voi ostaa 11.7. mennessä tämän linkin kautta.